tannvis
 
CardCard
 
Du er her:Forside-Innhold Tannvis-Munnhygiene-Pusseteknikker med mellomromsbørster

Pusseteknikker med mellomromsbørster


Her er et utvalg mellomromsbørster som vi anbefaler samt instruksjoner for optimal rengjøring ved bruk av disse kostene:  
Scroll videre nedover for instruksjoner med GUM proxabørste 2614 og 605M+614.


GUM proxabrush 2314, 0,9mm, lys blå:

 
 GUM proxabørste 2314.Bøyd teknikk: kosten bøyes manuelt med fingeren.

 
Proxa 2314 plasseres inn i mellomrommet med den bøyde tuppen pekende opp ved bruk i underkjeven - dette på grunn av tannkjøttets form.


Bøyd teknikk med 2314: 
vri kosten i 90 grader over på høyre side og puss inn og ut i mellomrommet. Bøyen på kosten svinger seg rundt tannen.
 
Gjenta prosedyren på venstre side ved å vri kosten i 90 grader til venstre. 


En mellomromsbørste (interdentalbørste) er en liten børste som er designet med tanke på rengjøring mellom tennene, hvor vanlige tannbørster ikke kommer til. Daglig bruk av interdentalbørste i tillegg til rengjøring med vanlig tannbørste, gjør at du holder tenner og tannkjøtt rene. Rengjøring med en interdentalbørste forhindrer betennelse i tannkjøtt, karies (hull i tennene) og dårlig ånde.
Rommet mellom tennene utgjør en fjerdedel av tannflatene. Du etterlater dermed mer enn 25% av matrestene og bakteriene hvis du ikke gjør rent der!


GUM proxabrush 2614, 1,2mm, rosa:

  
GUM proxabørste 2614.Kosten bøyes manuelt akkurat som med 2314. 

Bøyd teknikk med 2614:
Her brukes samme teknikk ved at du vrir kosten i 90 grader over på høyre side. Bøyen på kosten svinger seg rundt tannen.

Gjenta prosedyren på venstre side ved å vri kosten i 90 grader til venstre.Rengjør mellom tennene hver kveld, slik at munnen din er helt ren når du går og legger deg. Når det er større mellomrom mellom tennene eller når det er vanskelig å komme til med tanntråd lenger bak i munnen er det ofte bedre å bruke små mellomromsbørster for å få rengjort godt. Om det er lenge siden du har brukt mellomromsbørster blør det av og til i begynnelsen. Dette skyldes at det er en betennelse i tannkjøttet som følge av at det har ligget mye bakterier der over lang tid. Om du er nøye med mellomromsbørster hver kveld vil denne betennelsen og blødningen forsvinne i løpet av noen uker.GUM proxabrush 605M med børsten 614 i skaft:

 
Skaft 605M med børsten 614. Egnet til renhold bak siste jeksel. 

 
                                          Kan brukes både fra utsiden og fra innsiden.
Plasser børsten på tyggeflaten mellom tennene, dette gir riktig posisjon og vinkel på børsten. Dra børsten tilbake og inn i mellomrommet i kontakt med tannkjøttet.Copyright 2014 Tannvis ved Tannlege MK AS (Mva. 918 335 684) - E-post: solakrossen@colosseum.no Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå
 
 
Dine Logo